旬の素材を活かし・創り・魅せる「水桝(みます)」
監修:水桝(みます)
たとえば高級とか手軽とか、贅沢とか、料理や店を彩る言葉は多くあって、おそらくそういった表現がいい意味でしっくりこない印象の「水桝(みます)」。こだわりは“素材に基本優劣はない、素材を活かしきること”。その日の旬の素材の持ち味を引き出したり、膨らませたり素材に添った調理法で提供してくれる店です。
There are many words to express the cuisine or restaurant – quality, casual, lavish and so on…but there are no words to match “Mimasu” accurately. The concept of the restaurant is “Serve dishes that bring the best out of every ingredient”. They offer the recipe of the day with fresh ingredients.
数ある一品料理の中からいくつかご紹介しましょう。
新鮮で美味しい海の幸の造り盛りは、地もの・近海もの・全国から取り寄せる、とにかくそのとき一番の旬の魚が盛りつけられています。
For example, fresh “Tsukuri-mori”(assorted sashimi) consists of the best seasonal fish – local inshore, or ordered ones from all over the country.
さらに例のひとつとして、鱧(はも)料理もアレンジが多彩。白焼き(写真右)やお造り(写真左)、他にも吸い物や寿司など、その時もっともお勧めのレシピを味わうことができるのです。
And there are many “Hamo”(pike conger eel) dish variations. Grilled hamo (on the right), raw (on the left), soup or sushi……you can enjoy the best selected dish at the season.
宴会のできる個室も用意されてはいますが、特等席は銀杏の一枚板でつくられたカウンターだそう。一人で、または少人数で訪れた際は、是非ここで様々な料理に舌鼓を打ってみたいものです。
Although there is banquet room available, the special seats of the restaurant is counter seats made by solid wood of Gingko tree. The seats are definitely recommended for solo or small group.
監修店情報
水桝(みます)
〒515-0037 三重県松阪市愛宕町2-13-9
営業時間
17:30~不定時
TEL
0598-21-9945
店休日
日曜日
貸切可能人数
18名様~
駐車場
有